Moderna tehnologija ugradnje GPS uređaja u flote vozila donosi tvrtkama brojne prednosti i uštede. Na primjer, kroz sustav GPS i Fleet Management rješenja tvrtke u svakom trenutku vide kretanje vozila u realnom vremenu te mogu pratiti prijeđene kilometraže vozila. Sustav za vas vodi brigu o održavanju vozila, isteku registracije, isteku leasinga, različitim servisima na vozilu…

Navest ćemo Vam 5 razloga zašto je GPS sustav za praćenje vozila poželjno koristiti za praćenje prijeđenih kilometara:

1. GPS prati vozačevo stajanje i rute

Fleet Management rješenja i GPS satelitsko praćenje vozila omogućuju Vam praćenje vozačevih ruta, lokacija, stajanja i vozačkih navika u realnom vremenu. Na taj način lako se može utvrditi što vozač točno radi u svom radnom vremenu te kad je i gdje eventualno izgubio kilometražu.

Možda je vozač ostavio motor da radi za vrijeme stajanja vozila, što dovodi do veće potrošnje goriva. Možda vozač nepotrebno ide duljim rutama, što dovodi do veće kilometraže na vozilu, a time i prijevremenih kvarova odnosno popravaka na vozilu.

2. GPS poboljšava produktivnost vozača

Praćenje kilometraže uz pomoć GPS sustava za praćenje olakšava poslovni proces i potiče produktivnost vozača. Budući da se sve prati preko GPS uređaja, vozači nemaju praznog hoda niti moraju sami voditi podatke o prijeđenoj kilometraži. U toj situaciji Fleet Management rješenja sprječavaju netočne podatke i omogućuju vozačima veću koncentriranost na njihov posao umjesto da sami izrađuju izvješća.

3. Financijska ušteda

Praćenjem prijeđenih kilometara flote vozila putem GPS uređaja možete ostvariti velike financijske uštede u smislu smanjenja troškova održavanja i popravaka vozila. Budući da stalno dobivate izvješća i evidencije o svojoj floti vozila, smanjit će se potrošnja goriva jer će Vam GPS sustav izračunati i predložiti najprofitabilnije rute. GPS sustavom za praćenje imat ćete uvid u kompletan radni dan Vaših vozača, te ćete tako izbjeći plaćanje prekovremenih sati.

4. Pomoću GPS sustava za praćenje vozila znat ćete kada je najbolje vrijeme za servise i održavanja vozila

U organiziranju Vašeg voznog parka jako je važno voditi računa o potrebnom servisu, održavanju, isteku registracije vozila itd. Fleet Management rješenja i GPS sustav za praćenje vozila to rade za Vas.

Možete pratiti prijeđenu kilometražu, a sustav će Vas upozoriti da je nakon određenog broja prijeđenih kilometara potrebno obaviti servis na vozilu, promijeniti gume, obnoviti registraciju vozila i slično.

5. Generiranje točnih izvješća

Primjenom GPS sustava za praćenje i Fleet Management rješenja sva izvješća potrebna za Vaše poslovanje su automatizirana. Sustav će Vam pomoći u optimiziranju troškova i boljoj organizaciji Vašeg voznog parka.

Ako ste vlasnik tvrtke ili menadžer voznog parka i želite imati bolji pregled nad vozilima u svojoj floti, uštedjeti vrijeme i novac, ugradnjom GPS sustava za praćenje višestruko ćete profitirati.