Osim prednosti i ušteda koje sustav za praćenje GPS i Fleet Management rješenja mogu donijeti Vašem poslovanju, mogu poboljšati i osobnu sigurnost Vas i Vaših zaposlenika.

Neke od najboljih sigurnosnih značajki sustava za praćenje GPS su:

Panic button

Možda najvažnija značajka sustava za praćenje GPS je prekidač za alarmiranje, odnosno panic button. Pritiskom na jedan gumb korisnik može odmah upozoriti druge na opasnost u kojoj se nalazi. Panic button također se aktivira u slučaju da u vozilu dođe do zapaljenja. Tada se automatski šalje SMS odgovornoj osobi. To je važna sigurnosna značajka jer se može dogoditi da vozač nije pri svijesti i ne može sam pozvati pomoć. Sustav za praćenje GPS to radi umjesto njega.

Glasovne mogućnosti

Sposobnost da vozač komunicira s drugim ljudskim bićem u slučaju neke opasnosti ili nesreće može značiti razliku između života i smrti. Sustav za praćenje GPS ima mogućnost dvostruke glasovne komunikacije. Primjerice, ako se na vozačevu mobitelu ispraznila baterija ili je u slučaju nesreće mobitel ispao iz vozila, putem sustava za praćenje GPS vozač će moći uspostaviti komunikaciju s dispečerem što će rezultirati bržim odzivom za pomoć unesrećenome.

Trajanje GPS uređaja u ekstremnim vremenskim prilikama

Sustav za praćenje GPS važan je ako se bavite ekstremnim sportovima poput brdskog biciklizma, ronjenja ili skijanja. Sustav za praćenje GPS pomaže Vam u slučaju da se izgubite ili da se dogodi neka nesreća. Uvijek se pobrinite da Vaš uređaj GPS bude vodootporan i otporan na niske temperature.

Vijek trajanja baterije

Jedna od najvažnijih sigurnosnih značajki sustava za praćenje GPS je vijek trajanja baterije, odnosno koliko baterija može izdržati bez punjenja. Ovisno o ažuriranim intervalima (koliko često želite da sustav za praćenje GPS prijavi svoj položaj), danas baterija sustava za praćenje GPS može trajati i do mjesec dana bez punjenja. S ovakvom sposobnošću možete biti sigurni da će Vaš sustav za praćenje GPS raditi čak i ako ponekad ne napunite bateriju.

Ljudski životi su najvažniji. Uz korištenje sustava za praćenje GPS i Fleet Management rješenja možemo ih osigurati, zaštititi, a u krajnjim situacijama i spasiti.