Ako ste ikada putovali u neki nepoznati grad i na putovanju koristili sustav za praćenje GPS, znate za njegove prednosti. Sustav za praćenje GPS može Vam u realnom vremenu pružiti karte, informacije o prometnim gužvama i gradnji cesta te upute kako stići do Vama željene lokacije.

Dostavljačke tvrtke mogu koristiti sustav za praćenje GPS na nekoliko načina. Primjenom GPS sustava i Fleet Management rješenja dostavljačke tvrtke mogu imati puno bolji nadzor nad svojim zaposlenicima. Na jednostavan način mogu utvrditi voze li se vozači optimalnim rutama, vidjeti sva njihova stajanja te kontrolirati potrošnju goriva.

Menadžer tvrtke može koristiti opcije koje mu omogućava sustav za praćenje GPS i Fleet Management rješenja kako bi se ostvarile uštede. Najjednostavniji način uštede novca uz pomoć GPS sustava je mijenjanje ruta vozača ako je na prometnici gužva ili radovi. Mijenjanjem rute vozila vozači će imati manje praznog hoda, potrošit će manje goriva i isporučiti više paketa.

U dostavljačkoj djelatnosti jako je bitan i brz odaziv na zahtjeve klijenta. GPS sustav za praćenje i Fleet Management to će Vam omogućiti. Primjerice, klijentu je bitno da se neka pošiljka što prije prikupi kako bi bila što prije isporučena. Dispečer na karti vidi sva vozila te najbliže šalje klijentu, što naravno povećava brzinu odziva i zadovoljstvo klijenta.

Korištenje GPS sustava za praćenje i Fleet Management rješenja u dostavljačkim tvrtkama omogućuje menadžerima tvrtki veliku količinu informacija o vozilima i vozačima. Menadžer ili upravitelj voznog parka ne samo da može pratiti svoja vozila u realnom vremenu, nego može vidjeti svako zaustavljanje vozača, brzinu i način vožnje. Sa svim tim podacima menadžer će uz puno više uspjeha upravljati voznim parkom što na kraju dovodi do organiziranijeg poslovanja.

Način dostave ubrzano se mijenja, a u budućnosti će se mijenjati sve više. Očekivanja potrošača rastu. Sve više potrošača želi da proizvodi koje danas naruče već sutra budu na kućnoj adresi. Dostavljačke tvrtke nemaju drugog izbora no reagirati na zahtjeve potrošača. Primjena sustava za praćenje GPS i Fleet Management rješenja riješit će dobar dio problema te optimizirati i poboljšati njihovo poslovanje.