Praćenje podataka iz digitalnog tahografa u realnom vremenu

Praćenje podataka iz digitalnog tahografa u realnom vremenu tehnološko je rješenje koje omogućuje grafički i analitički pregled rada za digitalni tahograf u realnom vremenu.

To je potpuni nadzor i upravljanje nad radom flote koji omogućuje donošenje pravih odluka u bilo kojem trenutku.

Napredni algoritmi omogućuju sugestije te predviđaju događaje po načelu „what if“. Ujedno to je i najnaprednije rješenje u području Fleet Managementa koje se odnosi na upravljanje podacima iz digitalnog tahografa.

Koliki je značaj informacije u realnom vremenu u donošenju odluka ?

U realnom vremenu znači da je prijenos informacija iz digitalnog tahografa konstantan i da je moguće imati automatizirane informacije o trenutnom stanju, kao i predikcije o stanjima koja su moguća, tj. koja će se dogoditi u trenutnom vremenskom okviru.

Sustav je moguće automatizirati do te mjere da se statusi mogu zaprimati putem alarma na e-mail.

Značaj informacija je enorman jer omogućuje sastavljanje izvedivih prijevoznih itinerara, reakciju na poremećaje u realnom vremenu, jasno i pravodobno praćenje radnog vremena, smanjenu administraciju vođenja voznog parka i naravno smanjenje zakonskih rizika kao i opće financijske uštede u okvirima radnog vremena i materijalnih troškova.

Komponente sustava i zakonski okviri

Praćenje podataka iz digitalnog tahografa sastoji se od dvije komponente:

  • praćenje podataka digitalnih kartica vozača,

  • praćenje digitalnih podataka iz digitalnog tahografa.

Svakako je bitno naglasiti da treba jasno razdijeliti zakonsko arhiviranje digitalnih podataka tahografa od praćenja istih u realnom vremenu jer su to dvije različite kategorije.

U čemu je razlika između preuzimanja i praćenja

Daljinsko preuzimanje digitalnih podataka tahografa je jedan od načina da se ispoštuje zakonska obveza arhiviranja digitalnih podataka kamiona i vozača na najmanje dva različita mjesta (medija) u točno zakonski propisanim rokovima.

Praćenje podataka iz digitalnog tahografa ima sasvim drugu svrhu – što točniju informaciju o radnim vremenima vozača u točnom trenutku gdje odgovorna osoba koja izdaje naloge za putovanja, utovare i sl. te iste organizira, može to uraditi da ne krši zakonske norme i nesvjesno ne nalaže vozaču da ide u prekršaj. Dakle, svrha praćenja podataka iz digitalnog tahografa je izvlačenje najvećeg mogućeg efektivnog radnog vremena za kompaniju unutar zakonskih okvira.

Prednosti praćenja digitalnih podataka tahografa u realnom vremenu

Razvojem tehnologije praćenja podataka iz digitalnog tahografa u realnom vremenu, kompanije postaju svjesne moći te tehnologije i zasigurno utvrđuju tu tehnologiju kao standard poslovanja za budućnost.

Neke od prednosti koje donosi tehnologija praćenja podataka digitalnih tahografa u realnom vremenu:

  • izvlačenje maksimuma iz efektivnog radnog vremena vozača unutar zakonskih okvira,

  • povećanje učinkovitosti u organizaciji prijevoza,

  • povećanje učinkovitosti dispečera,

  • nova tehnološka razina poslovanja,

  • izbjegavanje visokih zakonskih kazni,

  • uštede u radnom vremenu,

  • bolje, jednostavnije i pravodobno donošenje odluka,

  • financijske uštede.

Slobodno nam se obratite za daljnje informacije
i rado ćemo Vam pomoći da odaberete najbolje
rješenje za Fleet Management i digitalni tahograf.

Kontaktirajte nas