Kada se tvrtka odluči za ulaganje u sustav za praćenje GPS i Fleet Management rješenja očekuju se rezultati i uštede. Za većinu voditelja voznih parkova očekivani povrat ulaganja najčešće uključuje smanjenje potrošnje goriva te povećanu učinkovitost i odgovornost vozača. Kada su ove prednosti ostvarene, menadžeri si često postavljaju pitanje jesu li mogli dobiti više kroz sustav za praćenje GPS i Fleet Management rješenja.

Naravno da je moguće dobiti više. Pokazat ćemo Vam još nekoliko načina na koje će sustav za praćenje GPS poboljšati vaše poslovanje.

Troškovi goriva mogu biti veliko opterećenje za proračun. Znajući gdje su Vam vozila možete organizirati rute tako da budu učinkovitije, na čemu ćete uštedjeti na potrošnji goriva. Uz to, sustav za praćenje GPS i Fleet Management rješenja daju Vam informacije o načinu vožnje Vaših vozača, koji također utječe na potrošnju goriva: nagla ubrzanja, neovlašteno korištenje vozila i prazni hod vozila.

Veća učinkovitost i sigurnost vozača počinje činjenicom da u svakom trenutku znate gdje se Vaši vozači nalaze. Ugradnjom sustava za praćenje GPS svojim voznim parkom možete upravljati iz udobnosti Vašeg ureda. U svakom trenutku možete locirati vozilo, a dobivate i velik broj izvješća koja će Vam koristiti na svakodnevnoj bazi: možete poslati vozilo koje je najbliže mjestu obavljanja posla, provjeriti kada vozila kreću na posao, prilagoditi obavijesti i izvješća koja će vam olakšati upravljanje voznim parkom.

Vaša dobit izravno je povezana s ponašanjem Vaših vozača na terenu. Kada su vozači svjesni praćenja, bit će odgovorniji i rjeđe će donositi loše odluke. Preko svog sustava za praćenje GPS prilagodite izvješća koja će Vam osigurati informacije o vožnji vozača te smanjite rizična ponašanja u vožnji kao što su prebrza vožnja, nagla ubrzanja, nagla kočenja i slično. Također, budući da vidite svoje vozače, u slučaju neočekivanog kvara možete brže poslati pomoć na cesti.

Proaktivno održavanje omogućuje smanjenje kvarova na vozilu što smanjuje troškove, odnosno povećava dobit. Sustav za praćenje i Fleet Management rješenja omogućuju Vam prilagođavanje automatskih podsjetnika na razne servise, promjene guma, registracije i slično. Osim toga, dijagnostički kodovi kvarova pomoći će Vam identificirati specifične probleme održavanja. U svakom slučaju, sustav za praćenje GPS pomoći će Vam pojednostaviti proces održavanja Vaših vozila.

Budući da uz pomoć GPS sustava za praćenje i Fleet Management rješenja u svakom trenutku znate gdje su Vam vozila i na koji način se voze, upravljanje voznim parkom bit će Vam znatno olakšano, a vozni park puno organiziraniji. Sustav za praćenje GPS omogućit će Vam da budete upoznati s pojedinostima putovanja vozača; gdje se nalaze, koliko su puta stali, koliko dugo, koju su kilometražu prošli, kojom su brzinom vozili i još mnogo drugih podataka.

Ulaganjem u primjenu sustava za praćenje GPS i Fleet Management rješenja zapravo ulažete u svoje poslovanje jer ćete ostvariti brojne prednosti i uštede.