Beskontaktna telemetrija

Beskontaktna telemetrijska rješenja podrazumijevaju način očitavanja podataka iz CAN mreže tako da se fizički ne zadire u autonomiju vozila. Beskontaktno očitavanje podataka iz CAN mreže tehnički predstavlja standardiziran i profesionalan način ugradnje telemetrijske opreme jer se eliminira mogućnost kvara na CAN sustavu koji može biti uzrokovan nestručnim spajanjem telemetrijskih uređaja na CAN mrežu vozila, radnih strojeva, autobusa, i dr.

Tehnička izvedba

Tehnička izvedba sastoji se od spajanja specijalnih beskontaktnih čitača na za to predviđena mjesta unutar CAN mreže kako bi očitali podatke iz CAN mreže te ih prenijeli telemetrijskoj jedinici u vozilu.

Prednosti rješenja

Glavna prednost ovog rješenja je da, iako je cjenovno skuplje, omogućuje potpunu sigurnost očitavanja podataka iz CAN mreže, te nemogućnost pogrešaka na podsustavima vozila koje može uzrokovati nestručan način spajanja telemetrijske opreme na CAN mrežu vozila.

Oprema za beskontaktnu telemetriju

Beskontaktna telemetrija

Koristi

Glavna korist ovog rješenja je što nema fizičkih oštećenja na vozilu, a time niti možebitnog gubitka jamstva na vozilo od strane proizvođača vozila. Također, eliminiraju se mogućnosti kvarova na podsustavima vozila koje mogu biti uzrokovane neprofesionalnim načinom ugradnje telemetrijske opreme te se eliminiraju sigurnosni rizici koji mogu biti uzrokovani kvarom nekih aktivnih čimbenika sigurnosti na vozilu.

Slobodno nam se obratite za daljnje informacije
i rado ćemo Vam pomoći da odaberete najbolje
rješenje za Vaše potrebe.

Kontaktirajte nas