Automatski obračun dnevnica

Potencijali svakog fleetmanagement sustava ogledaju se kroz nizove modula koji rješavaju konkretne probleme u procesima i radnjama unutar svake tvrtke.

Automatski obračun dnevnica jedan je od izvještaja unutar izvještajnog modula kao i jedna od standardnih funkcija unutar modula Putni nalog. Velike količine vremena koje se troše u kalkulaciji vremena provedenog u posjećenim zemljama, usklađivanje i provjera istinitosti podataka ovim rješenjem u potpunosti nestaju te se rješavaju u svega nekoliko sekundi.

Automatski obračun dnevnica

Postojeća problematika

Problematika obračuna dnevnica može biti izuzetno kompleksan problem svake administracije/tvrtke. Kompleksan prvenstveno što se iz više dokumenata mora detektirati prava slika putovanja i sukladno njoj se izvršiti obračun. U praksi obično je ljudski faktor taj koji donosi probleme i nemali broj puta podatke je nemoguće uskladiti za obračun. To se pogotovo može pojaviti kod obračuna dnevnica vozačima teretnih vozila opremljenih tahografom, gdje administracija dolazi u situaciju da podatke s ručno ispunjenih putnih naloga mora usporediti sa stvarnim stanjem na vozilu i podacima tahografskih zapisa. Problem je što se oni nemali broj puta ne poklapaju te se obračun svodi ili na riječ vozača ili na procjenu administracije.

Prednosti

Prednosti korištenja automatskog obračuna dnevnica u odnosu na ručni obračun su više nego očite. FMLC-ov fleet management sustav svakom korisniku omogućuje korištenje modula automatskog obračuna dnevnica gdje se svi podaci relevantni za obračun mogu generirati na zahtjev u proizvoljnom razdoblju ili se može postaviti automatika koja obračun automatski u određenom razdoblju generira i dostavlja na zadanu e-mail adresu.

Prednosti automatskog obračuna dnevnica :

  • Automatika obračuna,

  • Automatsko prepoznavanje vremena provedenog u posjećenim zemljama,

  • Preciznost u obračunu utrošenog vremena i obračunu kilometara,

  • Mogućnost automatizacije procesa,

  • Visoke uštede vremena u radu administracije,

  • Precizniji uvid u radne procese vozača,

  • Povećanje učinkovitosti i prihoda,

  • Izbjegavanje visokih kazni poreznog nadzora,

  • Povećanje ugleda tvrtke.

Slobodno nam se obratite za daljnje informacije
i rado ćemo Vam pomoći da odaberete najbolje
rješenje za Vaše potrebe.

Kontaktirajte nas