Neki vozači imaju averziju prema sustavu za praćenje GPS i Fleet Management rješenjima. Većina ih smatra da od njih koristi ima samo tvrtka za koju rade. Sustav za praćenje GPS i Fleet Management rješenja često su vozačevi najbolji prijatelji. Vozačima je tako omogućena veća sigurnost te im je olakšano održavanje vozila.

5 stvari koje bi svaki vozač trebao znati o sustavu za praćenje GPS i Fleet Management rješenjima:

GPS pomaže u održavanju vozila

Vozači se ne moraju brinuti o ispravnosti vozila. Sustav koristi dijagnostičke kodove kako bi se kvarovi na vozilu što prije locirali i popravili.

GPS pomaže vozačima u slučaju nesreće

Uz pomoć GPS sustava za praćenje i Fleet Management rješenja dispečer će u najkraćem mogućem roku locirati unesrećenog vozača. Nakon lociranja odmah će poslati pomoć.

Pomoć na cesti

Sustavi za praćenje uključuju i pomoć na cesti. To je odlična opcija u slučaju da dođe do puknuća gume ili kvara na vozilu.

GPS i Fleet Management povećavaju odgovornost vozača

Većina vozača posvećena je poštenom i odgovornom obavljanju posla, dok neki nisu. Neki vozači koriste vozila u privatne svrhe, imaju preduga zaustavljanja ili nisu na mjestima na kojima bi trebali biti. Sve navedeno loše utječe na poslovanje tvrtke za koju rade. Sustav za praćenje pobrinut će se da svaki vozač obavi svoj dio posla maksimalno učinkovito i odgovorno.

GPS onemogućuje lažne tvrdnje

Netko može tvrditi da je vozač vozio nedopuštenom brzinom, da je skrivio prometnu nesreću, oštetio nečiju imovinu ili nije bio na mjestu gdje bi trebao biti. Budući da sustav za praćenje GPS i Fleet Management rješenja raspolažu informacijama o kretanju, lokacijama i načinu vožnje vozača, u svakom trenutku imate dokaze za pobiti bilo koju lažnu tvrdnju.

Mnoge tvrtke su uvođenjem sustava GPS uvele i stimulacije za vozače koji voze sigurno, odgovorno i po pravilima. Upravljanje vozila uz pomoć sustava za praćenje GPS i Fleet Management rješenja donosi brojne prednosti kako menadžerima koji upravljaju voznim parkom, tako i vozačima koji ga koriste.